Υλικά
Για την ζύμη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 200 γραμμ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. αλεύρι Ολικής Άλεσης
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Για την γέμιση
- 1 συσκευασία(500γραμμ.) φρέσκα μανιτάρια, μικρά λευκά,ξεφλουδισμένα & κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- Λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένο
- 250 γραμμ. φέτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας βιολογική βρώμη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγες σταγόνες λεμονιού (για το άλοιμα)
- Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Αφήστε το τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά και ρίξτε τα μανιτάρια χωρίς να ανακατεύετε ώστε να θωρακιστούν και να ροδίσουν. Ρίξτε την πιπεριά και σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο έως ότου μαλακώσουν.
Προσθέστε την βρώμη ώστε να απορροφήσει τα υγρά. Αποσύρετε απο την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέστε τα τυριά και τον μαϊντανό. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη ζύμη ανακατεύοντας σε ένα μπολ το το ελαιόλαδο, το γιαούρτι,το αλάτι και το αυγό. Προσθέστε το αλεύρι & το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι. Χωρίστε τη ζύμη σε ίσα μικρά μπαλάκια και ανοίξτε με τον πλάστη σε στρογγυλά πιτάκια (διαμέτρου 10 cm), γεμίστε τα και κλείστε τις άκρες με ένα πηρούνι.
Αλείψτε με το κρόκο αυγού το κάθε πιτάκι,πασπαλίστε με λίγο σουσάμι και ψήστε σε δυνάτο φούρνο στους 200, για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr