Υλικά – Κρεατάκι στον φούρνο με μανέστρα
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- Αλάτι & πιπέρι
- 400 γρ. μανέστρα
Για το σερβίρισμα
- Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή ξηρό ανθότυρο τριμμένα
Διαδικασία
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια το χοιρινό. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και τα φύλλα δάφνης.
Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ρίγανη, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Συμπληρώνουμε με μία κούπα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφού είναι έτοιμο, αδειάζουμε σε ένα ταψί το χοιρινό με τη σάλτσα και ρίχνουμε τη μανέστρα. Συμπληρώνουμε με 1 λίτρο ζεστό νερό και διορθώνουμε το αλάτι.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.
Τέλος ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για άλλα 10 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε με αρκετό τριμμένο τυρί της επιλογής μας.
Ειδήσεις Σήμερα
H Μέγκαν Φοξ έφερε στον κόσμο το παιδί της με τον Μασίν Γκαν Κέλι