Υλικά
- 250 γραμμ. θρυμματισμένα μπισκότα
- Κράνμπερις (προαιρετικά)
- 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
- 500 γραμμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
Διαδικασία
Ανακατεύετε το μπισκότο με το βούτυρο και τα βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε, προσθέτετε κράνμπερις. Πιέζετε δυνατά το μίγμα στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Στο μπλέντερ χτυπάτε το τυρί κρέμα, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Διαλύετε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό, προσθέτετε στο μίγμα το τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μίγμα πάνω στη βάση του τριμμένου μπισκότου. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
*Περισσότερες συνταγές με σοκολάτα στο νέο τεύχος Κουζίνα & Γεύσεις που κυκλοφορεί την Κυριακή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr