Υλικά – λαζαράκια
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 120 γραμμ. ζάχαρη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι μαστίχα
- 1 κουταλάκι ανθόνερο
- Ξύσμα λεμονιού
- 650-670 γραμμ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 80 γραμμ. σταφίδες
- 60 γραμμ. καρύδια
- Καρφάκια γαρίφαλο
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το ανθόνερο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει. Εντωμεταξύ, ρίχνουμε τις σταφίδες σε ένα πολυμηχάνημα και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα καρύδια και θρυμματίζουμε λίγο. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 μπάλες των 80 γραμμ…
Παίρνουμε την κάθε μπάλα και κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για να δημιουργήσουμε τα χεράκια. Ανοίγουμε το υπόλοιπο κομμάτι με τα χέρια σε μακρόστενο σχήμα και βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι γέμιση.
Κλείνουμε την ζύμη και με το υπόλοιπο κομμάτι, που κρατήσαμε, και πλάθουμε σε χεράκια και τα τοποθετούμε χιαστί στο πάνω μέρος. Μεταφέρουμε τα λαζαράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 20 λεπτά.
Ειδήσεις Σήμερα
Η Μαρία Αντωνά έχει ζήτηση και γίνεται συζήτηση – Οι δηλώσεις για Λιάγκα και το τηλεοπτικό μέλλον