Υλικά – τσιλίχουρδα
- 1 αρνίσια συκωταριά, έντερα και γλυκάδια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα ή 2 σκελίδες ξερά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- Χυμό από δύο λεμόνια
Διαδικασία
Αρχικά πλένουμε πάρα πολύ καλά την συκωταριά και όλα τα εντόσθια, στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε να σουρώσουν. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα εντόσθια. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε τα υλικά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να ψηθούν τα εντόσθια. Τέλος,ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε για 10 λεπτά να μελώσει και σερβίρουμε.
Ειδήσεις Σήμερα
Σκωτσέζικο ντουζ στον ΑΝΤ1 – Ποιοι κάνουν μονοψήφια, ποιοι φέρνουν χαμόγελα