Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
2 μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
1 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια, ανακατεμένες με 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζ. γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα αυγά με τις μπανάνες, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φράουλες και τις ενσωματώνετε στο μίγμα απαλά. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για μάφινς. Με ένα κουτάλι τοποθετείτε το μίγμα στις θήκες μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά.