Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γραμμ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
4 ντομάτες τριμμένες
500 ml ζωμός κότας ζεστός
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
2 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Στεγνώνετε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζετε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.
Αν γεμίσετε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας, θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά. Με τρυπητή κουτάλα αποσύρετε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάρατε το κρέας, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύετε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύετε.
Επαναφέρετε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζετε σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες. Σερβίρετε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό.