Υλικά – Κιουνεφέ
250 γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
Φλούδα λεμονιού
Χυμός από μισό λεμόνι
Φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο
Διαδικασία
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ξάνουμε καλά το κανταΐφι και στρώνουμε το μισό στο ταψάκι, περιχύνουμε με το μισό βούτυρο.
Απλώνουμε το τυρί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο καυτό και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο φιστίκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι. Σερβίρουμε το κιουνεφέ ζεστό.
Το ακαταμάχητα τραγανό κιουνεφέ μόνο ένα πρόβλημα μπορεί να σας δημιουργήσει και αυτό είναι ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα, όσο είναι ακόμα ζεστό, με το λιωμένο τυρί στο κέντρο του να δημιουργεί ίνες καθώς κόβεται.