Υλικά
150 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
120 γραμμ. βούτυρο μαλακό
160 γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
150 γραμμ. γάλα
2 μήλα
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε ένα τηγάνι (23 εκατοστά) βάζετε τη ζάχαρη στο κέντρο, ανοίγετε μια μικρή λακκούβα με το δάχτυλο και εκεί πάνω βάζετε το νερό. Το βάζετε στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύετε καθόλου, όταν πάρει ξανθό χρώμα βγάζετε από το μάτι.
Χτυπάτε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε. Προσθέτετε το γάλα με το αλεύρι εναλλάξ και βάζετε και τη βανίλια.
Κόβετε το κάθε μήλο στα 8 και βάζετε πάνω στην καραμέλα. Τέλος βάζετε το μείγμα του μπολ και ψήνετε στους 180 για 30 λεπτά. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.