Υλικά
Για τη σαλάτα
500 γραμμ. πέννες ριγέ
1 φλιτζ. μικρά φασόλια λευκά, βρασμένα
10 φέτες σαλάμι αέρος, κομμένο σε λωρίδες
2 φλιτζ. σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1φλιτζ. ελιές πράσινες, γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το κάρυ και το ξύδι, ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε στην άκρη.
Για τη σαλάτα: Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τις πέννες και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις πέννες, τα φασόλια, το σαλάμι αέρος, το σπανάκι, τις ελιές, τα ντοματίνια και ανακατεύετε . Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.