Υλικά
60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμμ. σιμιγδάλι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 αυγό
60 ml γάλα
200 γραμμ. σκληρή μοτσαρέλα
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
100 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
Κέτσαπ για το σερβίρισμα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Κόβετε τη σκληρή μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκ.. Σε μεγάλο και βαθύ πιάτο αναμειγνύετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το σιμιγδάλι και με το αποξηραμένο δεντρολίβανο. Σε ξεχωριστό πιάτο αναμειγνύετε ένα φρέσκο αυγό με γάλα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε αραβοσιτέλαιο, τόσο ώστε να κολυμπάνε τα μοτσαρέλα στικς σε αυτό. Περνάτε ένα ένα τα μοτσαρέλα στικς από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού-γάλακτος και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζετε λίγα λίγα τα στικς στο ζεστό αραβοσιτέλαιο ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του σκεύους. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα μοτσαρέλα στικς ζεστά γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κέτσαπ.