Υλικά
600 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπέρια
1 πράσινη πιπέρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά της σούπαςθυμαρι τριμμένο
Διαδικασία
Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 4 εκατοστών. Κόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια των 4 εκατοστών. Απλώνετε στον πάγκο εργασίας το τεμαχισμένο κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα μεγάλο μπολ κάνετε την μαρινάδα, βάζετε όλα τα υλικά ( ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού, κρασί, γιαούρτι, σκόρδο, πάπρικα καπνιστή και το τριμμένο θυμάρι) τα ανακατεύετε. Βάζετε και το τεμαχισμένο μπούτι κοτόπουλου και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Περνάτε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου στις σούβλες, βάζοντας ενναλάξ από ένα κομμάτι πιπεριάς (ένα από κάθε χρώμα) και ένα κομμάτι κρεμμύδι. Ολοκληρώνοντας, τα βάζετε στο ψυγείο.
Καλό θα είναι να μείνουν στο ψυγείο για μια ώρα, πριν τα ψήσετε (ξεσκέπαστα για να στεγνώσουν). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 στον αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις. Ψήνετε τα κοντοσούβλια σε ένα βαθύ ταψί με λίγο νερό, ακουμπώντας στις δυο άκρες του ταψιού τις δυο άκρες από τις σούβλες και έτσι τα κοντοσούβλια θα ψηθούν χωρίς να ακουμπούν στο ταψί. Ψήνετε για περίπου τα 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr