Yλικά
400 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκίτσες
30 γραμμ. βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού καρύδα τριμμένη
½ ποτήρι γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα τετραγωνάκια
2 πατάτες κομμένες τετραγωνάκια
½ πιπεριά κομμένη τετραγωνάκια
50 γραμμ. αρακά
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κύβο knor κότας
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βάζετε την καρύδα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και τα αφήνετε για 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και την πιπεριά και ανακατεύετε.
Μόλις τσιγαριστούν, ρίχνετε το κάρυ μαζί με το μείγμα με το γάλα και την καρύδα. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες από το κοτόπουλο, τον αρακά και τον κύβο knor.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει σιγά σιγά για 30 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει πολύ, προσθέτετε λίγο νερό. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε με ρύζι basmati στον ατμό.