Υλικά
300 γραμμ. μακαρόνια πέννες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700 γραμμ. χυμός ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μυρωδικών
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές
1 κούπα της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
425 γραμμ. τόνος σε νερό
½ φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
½ φλιτζ. τυρί τσένταρ
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Βράστε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίξτε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, για δυο με τρία λεπτά.
Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μια βράση. Μην ξεχάσετε τις πιπεριές για γεύση. Μόλις είναι έτοιμο χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 3 λεπτά.
Περιχύστε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέστε τις ελιές και τον τόνο και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και ανακατέψτε με τα τυριά. Ψήστε για 25 περίπου λεπτά και γαρνίρετε με τον μαϊντανό όταν είναι έτοιμο.