Υλικά – παστουρμαδοπιτάκια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 6-8 φέτες παστουρμά
- 60ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κουταλιά δυόσμο
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- Αλάτι & πιπέρι
- 300 γραμμ. κασέρι
Για άλειμμα
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 αυγό
- Λευκό και μαύρο σουσάμι
Διαδικασία
Αρχικά θα πρέπει να κόψουμε τα λαχανικά, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τις πιπεριές σε μπαστουνάκια, τις ντομάτες κομμένες σε μικρά καρεδάκια και τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι με τις ντομάτες. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το κασέρι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η γέμιση.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, όχι να καεί. Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας και ραντίζουμε ενδιάμεσα με βούτυρο, βάζουμε στην άκρη μία φέτα παστουρμά και μία κουταλιά γέμιση. Διπλώνουμε τις δύο πλαϊνές άκρες των φύλλων και τυλίγουμε με προσοχή το πιτάκι, μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα πιτάκια, πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ειδήσεις Σήμερα
Γιώργος Παπαδάκης – Γιώργος Λιάγκας: Συνεργασία βόμβα στον ΑΝΤ1