Υλικά
10 μπουτάκια κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
Για τη μαρινάτα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ. σουσάμι
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Για τη μαρινάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Πλένετε τα μπουτάκια, τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο μπολ. Τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια, ώστε να καλυφθούν εντελώς. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα μπουτάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνετε το σουσάμι. Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάτα και τα κυλάτε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Βάζετε το ταψί και ψήνετε τα μπουτάκια για 40-45 λεπτά.