Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
500 γραμμ. φέτα
3 πιπεριές κέρατο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Διαδικασία
Πλένετε καλά τις πιπεριές και τις ψήνετε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά. Τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτετε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρετε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρετε.