Υλικά – Ριζότο μανιταριών
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο
- 100 ml κρασί λευκό
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι & πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε μια στρώση μανιτάρια, αφήνουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές και βγάζουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε και τα υπόλοιπα μανιτάρια.
Στο ελαιόλαδο, που έχει απομείνει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύουμε συχνά και αλατίζουμε ενδιάμεσα. Όταν έχει ψηθεί το ρύζι, κρατάμε λίγο ζωμό και βάζουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το ζωμό και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, την παρμεζάνα και σερβίρουμε ζεστό.
Extra info: Οι ρίζες του διάσημου risotto alla Milanese, ενός από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ιταλίας, ανάγονται στον 16ο αιώνα, τότε που ένας νεαρός μαθητευόμενος -ο οποίος εργαζόταν στα βιτρώ του υπό κατασκευή Duomo di Milano- φέρεται να πρόσθεσε σαφράν σε ένα πιάτο με ρύζι, για μια γαμήλια γιορτή.
Ειδήσεις Σήμερα
Eurovision 2025 – Κlavdia: Μόλις κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Αστερομάτα» [βιντεο]