Οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από το θέαμα που θα απολαύσουν την ημέρα του εορτασμού, καθώς μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μεταγωγικά αεροσκάφη και αεροσκάφη Canadair έσκισαν τον ουρανό, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες.
Οι δοκιμαστικές πτήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, με τα αεροσκάφη να πετούν πάνω από το νότιο τμήμα της Αθήνας και την «καρδιά» της πόλης, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που θα ακολουθήσουν και στην παρέλαση.
Οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν δρόμους και μπαλκόνια, με τα κινητά τηλέφωνα ανά χείρας, για να απαθανατίσουν τα εντυπωσιακά περάσματα των αεροσκαφών. Οι δοκιμαστικές πτήσεις ολοκληρώθηκαν στις 11:30, με τα τελευταία μαχητικά αεροσκάφη να περνούν με μεγάλη ταχύτητα και σε χαμηλό ύψος, προκαλώντας δέος και θαυμασμό.
Η σημερινή πρόβα έδωσε μια πρώτη εικόνα από την αεροπορική επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία αναμένεται να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή και να τιμήσει την εθνική επέτειο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Τζιν Χάκμαν: Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από το θάνατό του – Τι ζήτησε η οικογένεια
- Γιώργος Λιάγκας: Καλημέρισε τους τηλεθεατές του ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι – Αποκάλυψε το πρόβλημα της υγείας του [βίντεο]
- Ανασχηματισμός: Η «ακτινογραφία» της νέας κυβέρνησης – Τι λέει και τι προσδοκά το Μαξίμου
- Κυβερνητικά στελέχη: Ο λόγος στη νέα γενιά – Στόχος η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα