Υλικά – Κιμαδοπιτάκια
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 250 γρ.αλευρι Γ.Ο.Χ.
- 20 γρ. μπεικιν παουντερ
Γέμιση
- 200-300 γρ. κιμά (ψημένο που μας έχει περισσέψει)
- 100 γρ. ξυσμένη γραβιέρα
- 1 αυγό
Επικάλυψη
- 1 αυγό
- Λίγο γάλα
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αυγό, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά.
Αναμιγνύουμε τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να ξεκουραστεί.
Έχουμε αφήσει τον κιμά, που μας έχει περισσέψει, να κρυώσει εντελώς, ρίχνουμε το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τη ζύμη και δημιουργούμε 20 μπαλάκια (θα βγουν μεγάλα τα κιμαδοπιτάκια μας) ή 25 μικρότερα. Ανοίγουμε στο χέρι πιέζοντας με τα δάχτυλα μας ένα στρογγυλό φύλλο ή, με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε με βάση ένα πιατάκι ή κουπ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες με τα χέρια ή με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό, με λίγο γάλα, και αλείφουμε τα πιττάκια μας. Αν μας αρέσει μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για ένα τέταρτο περίπου.
Ειδήσεις Σήμερα
Αλλαγή ώρας: Τέλος στο χειμώνα – Μία ώρα μπροστά οι δείκτες του ρολογιού