Υλικά – μπακλαβάς
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 200 γραμμ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- 400 γραμμ. καρύδια
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
- 20 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
Σιρόπι
- 600 γραμμ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά, όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Αρχικά αφήνουμε τα φύλλα μας να ξεπαγώσουν και κόβουμε στη μέση από την μεγάλη πλευρά.
Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο multi, όχι όμως να γίνουν πούδρα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.
Τοποθετούμε δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, ραντίζοντας ενδιάμεσα. Βάζουμε δύο κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον ένα μπακλαβά δίπλα στον άλλο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε το κρύο σιρόπι στον ζεστό μπακλαβά. Αφήνουμε στον πάγκο ξεσκέπαστο για μια ώρα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Ειδήσεις Σήμερα
Εκτός MEGA ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Τι συμβαίνει
Ελένη Μενεγάκη: H εβδομάδα ξεκινά με φωτογραφία από το παλάτι της – Η νέα ανάρτηση και το μήνυμα