Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα ιταλικά κεφτεδάκια ή αλλιώς polpette ενώ στη δεύτερη θέση φιγουράρουν τα γιουβαρλάκια για τα οποία γράφει το Taste Atlas: «Αυτή η πλούσια ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδες, γευστικό ζωμό. Τόσο τα κεφτεδάκια όσο και ο ζωμός είναι συνήθως καρυκευμένα με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και το όλο πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αβγολέμονου -την κρεμώδη σάλτσα αυτού και λεμονιού- που πήζει το ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική γεύση. Παραδοσιακά, τα γιουβαρλάκια συνδέονται με τη χειμερινή περίοδο και συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και απολαμβάνονται ως θρεπτικό κυρίως πιάτο».
Την λίστα συμπληρώνουν φυσικά, οι τουρκικοί κεφτέδες, αλλά και τα χαρακτηριστικά κεφτεδάκια από τη Σουηδία που λέγονται «Köttbullar».
Τα ελληνικά κεφτεδάκια στην 7η θέση
Στην 7η θέση πάντως, βρίσκονται και τα ελληνικά κεφτεδάκια για τα οποία αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός: «Γευστικοί, αφράτοι και τρυφεροί κεφτέδες που φτιάχνονται από συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά, αυγά, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά και καρυκεύματα όπως άνηθο, πιπέρι, μαϊντανό και ρίγανη. Το μίγμα διαμορφώνεται σε μικρές μπάλες που στη συνέχεια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο. Το στρογγυλό τους σχήμα τα καθιστά ιδανικά για τα δημοφιλή ελληνικά πικνικ, όπου τα κεφτεδάκια καταναλώνονται ως σνακ, αλλά μπορούν να καταναλωθούν και ως ορεκτικά ή ως κύριο πιάτο».
Ειδήσεις Σήμερα
Διπλή χαρά για τη Ναταλία Γερμανού μετά την περιπέτεια με την υγεία της
Έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΡΤ για την Eurovision
Ο θεϊκός μπακλαβάς με καρύδια στην πιο εύκολη παρασκευή του
Εκτός MEGA ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Τι συμβαίνει
Ελένη Μενεγάκη: H εβδομάδα ξεκινά με φωτογραφία από το παλάτι της – Η νέα ανάρτηση και το μήνυμα