Υλικά – Αφράτα τυροκούλουρα με φέτα
- 200 ml γάλα
- 100 ml νερό
- 100 ml ηλιέλαιο
- 120 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ αλάτι
- 350 γρ. φέτα
- 550-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 ασπράδι αβγού
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- 2 κ.τ.σ σουσάμι
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε το σπορέλαιο το νερό και το γάλα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μείγμα. Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Θα έχουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει. Την ζυμώνουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Βάζουμε ένα κομμάτι μαλακό βούτυρο (15 γρ.) στο κάθε μπαλάκι.
Ανοίγουμε σε φύλλο πιέζοντας με τα δάκτυλα μας, έπειτα το κάνουμε σαν πεϊνιρλί, όπως είναι με το βούτυρο. Απλώνουμε φέτα κατά μήκος
Τυλίγουμε σε ρολό και στριφτά, γυρίζουμε τις άκρες σε αντίθετη φορά.
Ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε κουλούρια, που τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε τον κρόκο με το γιαούρτι και αλείφουμε τα κουλούρια. Πασπαλίζουμε με φέτα τριμμένη ή σουσάμι, ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 17 -20 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
Ειδήσεις Σήμερα
Μπραντ Πιτ: Ποια Αντζελίνα Τζολί – Χαρούμενος στο πλευρό της Ινές