Η ΕΞΑΛΛΗ αντιπολίτευση αποτελεί τη μοναδική επιλογή της Κουμουνδούρου ελλείψει προτάσεων και εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης. Το ίδιο έπραξε το 2014 όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την τότε κυβέρνηση Σαμαρά να μην τολμήσει να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές με απειλή ειδικού δικαστηρίου ενώ ταυτόχρονα έστηνε τη φαρσοκωμωδία με τον «χρηματισμό» Χαϊκάλη για να μη γίνει εφικτή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο ΙΔΙΟΣ το επανέλαβε το 2015, προτίμησε να βυθίσει τη χώρα στη δίνη του τρίτου Μνημονίου με τη διαπραγμάτευση που κατέληξε στο ανεύθυνο δημοψήφισμα αλλά κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ποντάροντας στο σύνθημα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».
Τώρα θα το επιχειρήσει με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, που μπορεί να είναι σοβαρό καθώς έγιναν απίστευτα λάθη από το κυβερνητικό στρατόπεδο, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να μπει η Ελλάδα σε έναν κύκλο αβεβαιότητας και αστάθειας.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
ΣΕ ΑΥΤΗ τη συγκυρία και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν δημιουργηθεί μέτωπο κατά της κυβέρνησης θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο τα δεδομένα πλέον είναι γνωστά και για το Μαξίμου. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να προσδοκά συνεργασίες και πολιτικές συμμαχίες αλλά να αγωνιστεί για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να παλέψει για την αυτοδυναμία.
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ και απαντήσεις για τις υποκλοπές πρέπει να δοθούν μέχρι τέλους από τη Βουλή, τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, όμως το θέμα δεν προσφέρεται για νέες περιπέτειες τύπου 2015. Η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια πέτυχε σημαντική πρόοδο στην οικονομία, η ανεργία έχει περιορισθεί στο 12% και βαίνει μειούμενη, η κυβέρνηση έχει στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν καιρώ πανδημίας και εν μέσω ενεργειακής κρίσης, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές τρέχουν με ταχύτητες-ρεκόρ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ δεν πρέπει να μείνει στη μέση και πολύ περισσότερο η χώρα να μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης, άλλωστε «ποτέ η κανονικότητα δεν συνέφερε την Αριστερά». Ο Τσίπρας φρόντισε να υπονομεύσει το πολιτικό πεδίο θεσπίζοντας την απλή αναλογική, όμως όλα εξαρτώνται από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Η καθαρή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες κάλπες θα βάλει τις βάσεις για την αυτοδυναμία.
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ έχει δείξει ότι μπορεί μέσα από τις κρίσεις να αναζητεί δημιουργικές διεξόδους. Το ίδιο πρέπει να πράξει και τώρα βάζοντας τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης μέρας που είναι επανάληψη του 2015 ή συνέχιση της πορείας προς το μέλλον. Και εκεί όλοι θα κληθούν να τοποθετηθούν ή να αποφασίσουν.