Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
135 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 γραμμ. σπορέλαιο
63 γραμμ. αλεύρι μαλακό Νο2
30 γραμμ. κακάο
3 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 γραμμ. στιγμιαίος καφές
3 γραμμ. αλάτι
Για τη γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
110 γραμμ. τυρί κρέμα
1 βανίλια
50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στο μίξερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το σπορέλαιο και ανακατεύετε. Τέλος, βάζετε τον καφέ και το μίγμα από το μπολ με το αλεύρι και ενσωματώνετε.
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Λαδώνετε ένα ταψί 30×40 εκατοστά και βάζετε λαδόκολλα από πάνω. Αυτό βοηθάει στο να κολλήσει η λαδόκολλα. Βουτυρώνετε καλά τη λαδόκολλα και ρίχνετε όλο το μίγμα. Ψήνετε στον φούρνο για 12 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο και τυλίγετε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και κλείνετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο. Αυτό βοηθάει να πάρει το σχήμα που θέλετε, ώστε να βάλετε τη γέμιση. Αφήνετε να παγώσει καλά.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε. Βάζετε στο ψυγείο έως ότου παγώσει καλά.
Για το στήσιμο: Βγάζετε το ρολό με τη λαδόκολλα από το ψυγείο. Ξετυλίγετε και αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Απλώνετε τη γέμιση να πάει παντού και ρολάρετε το παντεσπάνι. Την ένωση τη βάζετε από κάτω. Μεταφέρετε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρετε με κακάο από πάνω.