Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (200 γραμμ./φιλέτο)
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός, αποξηραμένος
2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και τεμαχισμένες
3 κουταλάκια του γλυκού λάδι από τις λιαστές ντομάτες (1 + 2 κουταλάκια του γλυκού)
4 φέτες μοτσαρέλα
12 φύλλα βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα μαχαίρι χαράζετε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα. Καρυκεύετε τα φιλέτα εσωτερικά και εξωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον αποξηραμένο βασιλικό.
Ραντίζετε κάθε φιλέτο με 1 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και αλείφετε το εσωτερικό τους. Γεμίζετε το κάθε στήθος κοτόπουλου με 2 φέτες ντομάτα, 2 κ.γ. λιαστές ντομάτες, μία φέτα μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Κλείνετε καλά με 3-4 οδοντογλυφίδες, για να μη φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σκόρδο, το βαλσάμικο και τη καστανή ζάχαρη.
Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι γύρω από το κοτόπουλο, σιγομαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να γλασάρει ελαφρά. Μεταφέρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να λιώσει το τυρί. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, ραντίζετε τα φιλέτα με τους χυμούς από το σκεύος και σερβίρετε.