Υλικά – Μύδια σαγανάκι
1 κιλό μύδια
3 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι(προαιρετικά)
2 σφηνάκια ούζο
2 ντομάτες μαλακές
100 ml συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
200 γραμμ. φέτα
Αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη
Μαϊντανό ή σχινόπρασο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας και αφήνουμε να αχνιστούν, περίπου 4 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, σωτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, προσθέτουμε λίπη ο μπούκοβο και σβήνουμε με ούζο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας και βράζουμε για 5 λεπτά.
Η πιο επιτυχημένη συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα - Βήμα βήμα για τέλειο αποτέλεσμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια περνώντας τα με μια τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι που τα αχνίσαμε. Προσθέτουμε τη μισή φέτα θρυμματισμένη μέσα, ανακατεύουμε, σερβίρουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα και γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο ή σχινοπρασο.