Εύκολη και κλασική συνταγή για μεζέ, μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα και φέτα. Η συνταγή είναι με φρέσκα μύδια, αλλά υπάρχει δυνατότητα και για κατεψυγμένα
Μύδια σαγανάκι με φέτα Καλαβρύτων και ντομάτα
Υλικά Συνταγής
500 γραμ. φρέσκα μύδια ψίχα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ώριμες σφιχτές ντομάτες (χωρίς την φλούδα ψιλοκομμένες)
1/2 φρέσκια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (ή λίγο μπούκοβο)
200 γραμ. φέτα
λίγη ρίγανη ή θυμάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το τελείωμα
αλάτι (προαιρετικά και με προσοχή)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα μύδια σαγανάκι με φέτα και ντομάτα, πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3′ να μαλακώσει ελαφρά και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπεριά και σοτάρουμε για περίπου 1′. Προσθέτουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να μελώσει η κόκκινη σάλτσα.
Βάζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι και κρατάμε τον ζωμό που θα στάξει. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε ότι υγρό έχουμε κρατήσει από τα μύδια. Βράζουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει καλά η σάλτσα.
Τέλος, προσθέτουμε την μυδόψυχα, τα βότανα και τη φέτα. Βράζουμε για 2-3′ ίσα να λιώσει η φέτα.
Αλατοπιπερωνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Σερβίρουμε αμέσως τα μύδια με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.
Ειδήσεις σήμερα
Μπρίτνεϊ Σπίαρς - Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Νέες «σοκαριστικές» αποκαλύψεις για το διαζύγιο τους
Καυγάδες και Ανατροπές για 4 ζώδια - Το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού έφερε εντάσεις