Στη σημερινή του παρέμβαση προς το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως η πρόταση της Δημοτικής Αρχής προβλέπει 113 στρέμματα πυκνοφυτεμένου πάρκου εντός του υφιστάμενου χώρου της ΔΕΘ, με περισσότερα από 4.000 δέντρα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι τίθεται ως στόχος η διεκδίκηση επιπλέον 100 στρεμμάτων από τον χώρο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ώστε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πάρκο 200 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, διατηρείται η θέση υπέρ της παραμονής της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης, με το μικρότερο δυνατό κτηριακό αποτύπωμα, ώστε να προστατευτεί ο χαρακτήρας της περιοχής και να εξυπηρετείται η τοπική οικονομία.
Επιπλέον τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη για 2.000 θέσεις στάθμευσης (υπόγειο πάρκινγκ) ώστε να αποσυμφορηθεί το ιστορικό κέντρο και να προχωρήσουν πεζοδρομήσεις.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως εκφράζεται θετική στάση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εφόσον τηρεί τις νόμιμες και ουσιαστικές προϋποθέσεις και όχι ως εργαλείο «πολιτικής γυμναστικής». Διευκρίνισε ωστόσο πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων ερωτημάτων και όχι αόριστα διλήμματα, όπως η μεταφορά σε χώρο στη Σίνδο που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ούτε το ακριβές σημείο, ούτε ο χρόνος περάτωσης, ούτε η κοστολόγηση του έργου.
Ο Δήμαρχος κάλεσε σε πολιτική συναίνεση και κοινό αγώνα για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου, σύγχρονου και βιώσιμου πάρκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν θα αποδυναμώσει τη ΔΕΘ αλλά θα την εξελίξει σε συνύπαρξη με το περιβάλλον και τις ανάγκες των πολιτών.