Υλικά
2 κιλά χοιρινές μπριζόλες λαιμού κομμένες σε φέτες των 2.5 εκατοστών
5 ώριμες μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
5 σκ. σκόρδο κομμένο σε μπαστουνάκια
400 γραμμ. φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
150 ml ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
2 κύβους ζωμό λαχανικών
250 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό χοντροκομμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε τις μπριζόλες στον πάγκο εργασίας και τις αλατοπιπερώνουμε. Μετά τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις μπριζόλες. Τις περιχύνουμε με το λευκό κρασί.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Στην συνεχεία τις πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και με την μισή ρίγανη. Βάζουμε από πάνω και τις καλύπτουμε όλες με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την υπόλοιπη ρίγανη. Απλώνουμε από πάνω την φέτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τέλος προσθέτουμε από τις γωνιές του ταψιού τον ζωμό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Super Κατερίνα: «Κάγκελο» ο Ανδρέας Μικρούτσικος – «Δεν πίστευα στη ζωή μου μετά από τόσα χρόνια…»
- Survivor: «Κατακεραυνώνουν» τον Κατσαούνη – «Ο Γιώργος πρέπει να φύγει – Τα παιδιά με φοβούνται» [βίντεο]
- Κρατούμενος έγινε viral στο TikTok- Ανέβαζε βίντεο μαγειρικής απ’το κελί του
- Νεκρή στα 30 της χρόνια η πρώην μις ΗΠΑ, Τσέσλι Κριστ- Πήδηξε από κτήριο
- Πάνος Νάτσης: Για πρώτη φορά η τελευταία συνέντευξή του ηθοποιού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr