Υλικά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (παρά πολύ καλά)
1 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γραμμ. ρύζι Αρμπόριο
Αλάτι & πιπέρι
250 γραμμ. μπισκ γαρίδας
160 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο
20 τμχ γαρίδες νο2 ή νο 3
150 γραμμ. φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα
80 γραμμ. βούτυρο φρέσκο (κρύο σε κύβους)
2 ΚΣ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισαν
Μπισκ γαρίδας:
Κεφάλια από τις γαρίδες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
1 ½ λίτρο νερό
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 κλωναράκια σέλερυ
10 κόκκους πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 σκ.σκόρδο
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Για την μπίσκ γαρίδας: Ξεκινήστε με τον ζωμό βάζοντας σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφήστε τα να καούν αρκετά. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες, το καρότο σε φέτες, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια τα μπαχαρικά και την σκελίδα με το σκόρδο. Για 5 λεπτά περίπου αφήστε τα να καούν και ανακατεύετε. Έπειτα σβήστε με το κονιάκ και αφήστε το να εξατμιστεί και προσθέστε το αλεύρι και τον πελτέ και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά περίπου ακόμα. Πρέπει να πάρουν σκούρο χρώμα όλα και τα λαχανικά και τα κεφάλια γαρίδας. Προσθέστε το νερό και αφήστε να βράσει. Από την στιγμή που θα βράσει μετρήστε 35΄και σβήστε τη.
Πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ, σουρώστε από μια σίτα ή σουρωτήρι και κρατήστε τον ζωμό.
Σε ένα κατσαρολακι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σε χαμηλή φωτιά προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζετε τις γαρίδες. Σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, αφαιρείτε τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Προσθέτετε ο ρύζι αρμπόριο και δυναμώνετε την φωτιά, σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Ξεκινήστε να προσθέτετε την μπίσκ ( ο ζωμός πρέπει να ειναι ζεστός) κουταλιά κουταλιά και, όταν απορροφήσει τα υγρά του, επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
Συνεχίζετε μέχρι να χυλώσει προσθέτοντας συνεχώς μπίσκ και ανακατεύοντας και να ψηθεί το ρύζι (το ρύζι πρέπει να είναι διαφανές και να μην έχει άσπρα στίγματα). Βάζετε ξανά τις γαρίδες και το μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ενσωματώνετε σίγα σίγα το κρύο βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύοντας συνεχώς, σερβίρετε σε ένα ημιβαθυ πιάτο και αραδιάζετε κατά μήκος τις γαρίδες από πάνω. Τέλος, γαρνίρετε με μια γραμμή από ψιλοκομμένο σχοινόπρασο πάνω στις γαρίδες.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Αγωγή στον Ατζούν: Πρώην παίκτης ριάλιτι ζητά 100.000 ευρώ!
- Παίκτης του GNTM 3 καταγγέλλεται ότι «ψαρεύει» ανήλικα για κύκλωμα μαστροπείας
- Χάκαραν το κινητό της Ελένης Μενεγάκη: Στη φόρα φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές της στιγμές
- Χώρισε η κόρη της Άννας Βίσση, Σοφία Καρβέλα μετά από 19 χρόνια
- Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη για Ταύρους και Παρθένους – Συνιστά στην προσοχή σας ο Κώστας Λεφάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr