Για το γλάσο
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 φλιτζ. υποκατάστατο ζάχαρης άχνης της επιλογής σας
Διαδικασία
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα φιστίκια (αφού πρώτα τα χτυπήσετε στο μπλέντερ και κρατήσετε 1 κουταλιά για το σερβίρισμα), το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης, το μπέικιν, το αλάτι.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το νερό, το ελαιόλαδο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Ρίξτε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατέψτε ελαφρώς. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα.
Λαδώστε τη φόρμα σας καλά ή απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε μέσα το μίγμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά. Δείτε αν το κέικ σας είναι έτοιμο τρυπώντας το με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Βγάλτε το από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει καλά πριν του βάλετε το γλάσο.
Για το γλάσο, ανακατέψτε σε ένα μπολ το υποκατάστατο ζάχαρης άχνης με 3 κουταλιές χυμό λεμονιού. Δείτε αν χρειάζεται λίγο ακόμα χυμό λεμονιού. Ρίξτε το γλάσο πάνω στο κέικ σας και από πάνω πασπαλίστε με τα τριμμένα φιστίκια που κρατήσατε. Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 30 λεπτά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr