Ταραμοσαλάτα – Υλικά
125 γραμμ. λευκό ταραμά
½ σωληνάριο καπνιστό ταραμά 80γρ
100 γραμμ. λεμόνι
100 γραμμ. νερό
100 γραμμ. πολτοποιημένο ψωμί
1 λίτρα ηλιέλαιο
Ταραμοσαλάτα: Η Διαδικασία
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για 10 λεπτά, στραγγίζουμε ελαφρώς και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή μούλτι, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τον ταραμά στο ραβδομπλέντερ ή μούλτι και χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα αυγά καλά.
Προσθέτουμε το πολτό του ψωμιού στο ραβδομπλέντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα 80 γραμμ. καπνιστό ταραμά και χτυπάμε συνεχώς ρίχνοντας απο πανω ηλιέλαιο. Αν το κάνουμε στο ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε συνεχώς λάδι οπως κάνουμε μαγιονέζα. Αν το κάνουμε στο μούλτι, βάζουμε σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς ανοίγοντας και κλείνοντας το μούλτι.
Αν παρουσιάσει υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό (50 ml) και συνεχίζουμε με το λάδι. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει όλο το λάδι.
Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, αρκεί να την έχετε βάλει σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Ταιριάζει μοναδικά με ψωμί ζεστό, αλλά και με τα εδέσματα της Σαρακοστής: καλαμαράκια, μύδια, γαρίδες, πατάτες, χταπόδι!
Ειδήσεις σήμερα
Ειδήσεις Σήμερα
- Χρυσό μετάλλιο για τον Γιάννη Κυριαζή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων
- Φωτιά σε κλαμπ στη Β. Μακεδονία: Σε νοσοκομεία στην Ελλάδα θα νοσηλευθούν 18 εγκαυματίες – το χρονικό της τραγωδίας και οι έρευνες
- Καιρός: Από τα κοντομάνικα στα μπουφάν – Καλλιάνος: Χιόνια και κρύο τις επόμενες ώρες -Τι θα γίνει στην Αττική;
- Μαργαρίτα Παπανδρέου: Ο γάμος με τον Ανδρέα, οι παράλληλες σχέσεις και η κόντρα με τη Δήμητρα Λιάνη
- Φίλιππος Μιχόπουλος & Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Η ρομαντική τους απόδραση στο Μέτσοβο – Το ευτράπελο που τους ανησύχησε
- Το Σόι σου: Τι αποκαλύπτει ο Μελέτης Ηλίας στο ΤΥΠΟΣ TV για την επιστροφή
- «Ψηλές, αδύνατες και κατά προτίμηση καστανές»! – Σάλος με τον γυμναστή στην Πάτρα που έκανε κάστινγκ για την παρέλαση
- Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης συλλαμβάνεται και η Ιουλία τον χωρίζει