Υλικά
2 κρεμμύδια
1 κιλό φασολάκια
10 πατάτες
3 καρότα
1 φύλλο δάφνης
150 ml ελαιόλαδο
5 τριμμένες ντομάτες
1 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα νερό
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μία βαθιά κατσαρόλα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στα τέσσερα. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το καρότο κομμένο σε χοντρές φέτες ή σε μπαστουνάκια. Ρίχνετε το φύλλο δάφνης και σοτάρετε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες.
Αφήνετε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια, αν τα φασολάκια είναι φρέσκα, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα, τα βάζετε στην κατσαρόλα 15’ πριν βράσουν οι πατάτες.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 20 λεπτά, περίπου, ανοίγετε να δείτε αν έχει υγρά το φαγητό. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε από την κούπα νερό που έχετε στα υλικά σας.
Λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέτετε το ελαιόλαδο για να δέσει η σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.