Υλικά
700 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Χυμός από 4 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας κάρι σε σκόνη
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
20 γραμμ. τζίντζερ
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
350 γραμμ. γάλα καρύδας
½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
250 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (προαιρετικά)
Μείγμα μπαχαρικών (3 κουταλάκια του γλυκού κάρι, 1½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα)
Διαδικασία
Ξεκινάτε βάζοντας σε ένα μπολάκι το στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες, με το αλεύρι, το χυμό από 2 λάιμ, 1 κουταλιά κάρι και αλάτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
Για το μίγμα μπαχαρικών, ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες λεπτές. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το μίγμα με το κοτόπουλο για 3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες.
Όταν σοταριστούν, ρίχνετε το μίγμα με τα μπαχαρικά, τρίβετε το τζίντζερ, το σκόρδο και προσθέτετε το χυμό από 2 λάιμ. Βάζετε το γάλα καρύδας και βράζετε για 2 λεπτά περίπου. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και κρεμμυδάκι φρέσκο. Σερβίρετε με ρύζι.