Υλικά
300 γραμμ. φαρφάλες
200 γραμμ. τόνο σε λάδι ή νερό
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους
2 κλωναράκια σέλερι
1/2 φινόκιο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
6 ελιές Καλαμών
100 γραμμ. καλαμπόκι βρασμένο
100 ml νερό από τα ζυμαρικά
50 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσετε τα ζυμαρικά μας, τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λέει η συσκευασία. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο. Οταν ανεβεί η θερμοκρασία του, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
Σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το φινόκιο ψιλοκομμένο και το σέλερι. Σβήνετε με το κρασί. Ενσωματώνετε τις βρασμένες φαρφάλες, ανακατεύετε και προσθέτετε την ντομάτα και το καλαμπόκι.
Προσθέτετε νερό από τα μακαρόνια. Στη συνέχεια ενσωματώνετε ανακατεύοντας τον τόνο. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε στα ζυμαρικά τα φρέσκα μυρωδικά (κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο).
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου για τον θάνατο της 7χρονης Αναστασίας: Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου
- Survivor 4 – αποκάλυψη: Γι’ αυτή την γυναίκα άφησε ο Σάκης την Μαριαλένα
- Κατερίνα Καινούργιου: Τελείωσε τη συνεργασία της με το OPEN
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Η διαφήμισή της κάνει τον γύρο του διαδικτύου – Η επική ατάκα για τον χρόνο [βίντεο]
- Ξεσπά ο Σπύρος Φωκάς για την υγεία του: Δεν πεθαίνω ακόμα, μια περιπέτεια πέρασα
- Στα… κάγκελα ο Γρηγόρης Πετράκος για τα covid free μπουζούκια του Κιάμου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter