Υλικά
300 γραμμ. λινγκουίνι
20 τμχ ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας πουμαρό
2 φέτες μανούρι
100 γραμμ ελιές καλαμών
Μαϊντανό
Θυμάρι
Κρεμμύδι φρέσκο
2 φέτες μανούρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε μια κατσαρόλα με βρασμένο αλατισμένο νερό, βάζουμε τα λινγκουίνι να βράσουν για 6 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην μας κολλήσουν. Σε ενα ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση, προσθέτουμε μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σωτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό και το πουμαρό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια από το ταψί.
Τέλος προσθέτουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε αν χρειάζεται έξτρα ζωμός και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο και τις ελιές αφαιρώντας το κουκούτσι. Σερβίρουμε με ένα κομμάτι μανούρι, που το έχουμε ψήσει στο σχαροτήγανο ή σε ένα τηγάνι, σε κάθε πιάτο πάνω από τα ζυμαρικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr