Δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί της Ν.Δ. που αντιλήφθηκαν το 2019 κάτι σαν το 1917 στη Ρωσία, και το κτίριο της Αγίας Παρασκευής κάτι σαν τα Θερινά Ανάκτορα που έπρεπε να αλωθούν. Οτι το «μνημείο των νεκρών της ΕΡΤ» έπρεπε να καταστραφεί, η Ελένη έπρεπε να προβληθεί και ντουέτα φιλελέ κυριακίστας να αντικαταστήσουν τα ντουέτα των υμνητών του Τσίπρα. Ο Ζούλας τα απέφυγε. Οχι επειδή θεωρούσε το «μνημείο των νεκρών» κάτι ανάλογο με το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αλλά επειδή, στην κατάσταση που βρισκόταν το κράτος, ο Μητσοτάκης είχε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί από τις συγκρούσεις με τους συνδικαλιστές, που όπως είχε αποδειχθεί και με τη ΝΕΡΙΤ του Σαμαρά, ήταν βούτυρο στο ψωμί της έξαλλης αριστεράς.
Πέντε χρόνια αργότερα, η θητεία του Ζούλα στην ΕΡΤ έφτασε στο τέρμα της. Δεν υπάρχει ένας μεγάλος συγκεκριμένος λόγος, αλλά μικροί που προστέθηκαν σε μια μακροχρόνια σχέση. Η ευθιξία -και από τέτοια ο Ζούλας έχει αρκετή- του να χρειαστεί, μετά τον νόμο της Κεραμέως, να δώσει εξετάσεις για να μείνει σε μια θέση που ήδη κατείχε και ήταν επιτυχημένος. Η επιθυμία η κρατική τηλεόραση να γίνει ανεξάρτητη, όπως για παράδειγμα το BBC στη Βρετανία. Και η δυνατότητα να κάνει κάτι το καινούργιο, που του έδωσε η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου να γίνει γενικός διευθυντής στον ΣΚΑΪ.
Και τώρα τι; Τι προβλέπεται να γίνει στα κρατικά κανάλια; Νομίζω ότι ανάμεσα στην εξέλιξη και την επανάσταση θα προτιμηθεί η πρώτη. Με την κυβέρνηση να επιλέγει τον Γιάννη Παπαδόπουλο περισσότερο για να συνεχίσει το έργο του Ζούλα αντί για να το αναμορφώσει. Θα είναι αλλαγή από τους διάφορους επαναστάτες που μπήκαν στο Ραδιομέγαρο και όταν έλεγαν ότι θα αλλάξουν τα πάντα, εννοούσαν ότι θα τους αλλάξουν τα φώτα.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ…
«Κάνω την ίδια δουλειά με τον Ντάγκλας, παίζω για τον ίδιο σύλλογο, αλλά κερδίζω 100 φορές λιγότερα χρήματα. Δεν είναι δίκαιο. Είναι κάτι που με επηρεάζει, γιατί συμβαίνει επειδή είμαι γυναίκα». Είναι η δήλωση της Αλίσα Λέμαν, που παίζει ποδόσφαιρο στη γυναικεία ομάδα της Γιουβέντους. Αφορά στη διαφορά στις αμοιβές με τον φίλο της Ντάγκλας Λούιζ, που επίσης πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους. Επειδή αυτό το «γιατί οι άνδρες να παίρνουν περισσότερα», στον αθλητισμό υπάρχει από τις αρχές του ’70 στο τένις και την Μπίλι Τζιν Κινγκ, καλό είναι να επαναλάβουμε μερικά πράγματα.
Μένει ώσπου να φύγει…
Αντίθετα με τις κοινές εργασίες, που αν ένας εργαζόμενος, ας πούμε ταμίας σε σούπερ μάρκετ, κάνει την ίδια δουλειά με έναν άλλον πρέπει να παίρνει τα ίδια, στον χώρο του θεάματος ισχύει ότι το μεγάλο όνομα θα πάρει και παραπάνω. Στην ίδια λογική και ο Ντάγκλας Λούιζ θα μπορούσε να πει ότι 90 λεπτά παίζει και αυτός και ο Ρονάλντο, αλλά ο Πορτογάλος παίρνει περισσότερα.
Αλλωστε διαφορά υπάρχει στις αμοιβές και μεταξύ γυναικών. Μπορεί να το έχουν βρει κάποιες να λένε ότι αδικούνται, αλλά και ανάμεσα στην Κέιτ Γουίνσλετ που έπαιζε τη Ρόουζ στον Τιτανικό και την Γκλόρια Στιούαρτ που έπαιζε την Ολντ Ρόουζ, υπήρχαν κάποιες διαφορές.
Η Μονάδα 8200 πίσω από το σαμποτάζ κατά της Χεζμπολάχ
Το σαμποτάζ από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατά των μελών της Χεζμπολάχ που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό μελών της οργάνωσης, αποκάλυψε την ύπαρξη μιας οργάνωσης. Της Μονάδας 8200. Πιθανόν της σημαντικότερης οργάνωσης τεχνολογικών επιχειρήσεων στον κόσμο ισάξια πλην του μεγέθους της NSA, δηλαδή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είπε η διευθύντρια του Βασιλικού Κέντρου Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρεν φον Χίπελ.
Το πιθανότερο είναι η Μονάδα 8200 να παγίδευσε walkie talkies ή το πιθανότερο pagers, δηλαδή συσκευές παλαιάς τεχνολογίας, που ειδοποιούν τον κάτοχο ότι πρέπει κάπου να τηλεφωνήσει, με εκρηκτικά. Μετά έστειλαν ειδοποίηση από μέσον που ήταν συνδεδεμένα και τα pagers εξερράγησαν. Αποτέλεσμα ήταν να στείλουν το μήνυμα στα μέλη της Χεζμπολάχ ότι ο τρομοκράτης τον θάνατο τον μεταφέρει μέσα στην τσέπη του.
Οσο για τη Μονάδα 8200 που για την ύπαρξη της θα διαβάσουμε περισσότερα στο μέλλον, αποτελείται από πράκτορες ηλικίας 18-21 ετών, που στρατολογούνται από τα 16 και ασχολούνται με την ανάλυση πληροφοριών και την αντικατασκοπία. Οπως και τα psy-op, δηλαδή αυτό που ονομάζεται ψυχολογικός πόλεμος και οι Αμερικανοί το χρησιμοποίησαν με τη μονάδα 318, το 2007 στο Ιράκ.