Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε στο διάστημα 25 με 28 Απριλίου, σε δείγμα 1.144 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.
Ιδιαίτερα το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των ενοικιαστών, επικροτείται από το 57% του γενικού συνόλου και από το 62% των ενοικιαστών. Στο ίδιο τέμπο οι απαντήσεις και σε ότι αφορά το μέτρο για την ενίσχυση των συνταξιούχων. Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μέτρο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί μεν θετική την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά όχι αρκετή για να επιλύσει τα προβλήματα ρευστότητας της κοινωνίας.
Όσον αφορά στα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το μήνυμα των πολιτών, μέσω της δημοσκόπησης της Pulse, προς την κυβέρνηση, είναι σαφές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82%), δήλωσε ότι χρειάζονται, ενώ μόλις το 8% δήλωσε ότι διαφωνεί.
Ακριβώς στη… μέση είναι κομμένες οι απόψεις των πολιτών για το πότε πρέπει να διεξαχθούν εθνικές εκλογές. Το 39% επιθυμεί η χώρα να πάει στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, ενώ ένα άλλο 39% θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν όπως προβλέπεται το 2027. Υπάρχει και ένα «ενδιάμεσο» 14%, που «προτείνει» οι εκλογές να γίνουν το 2026.
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κερδίζει σχεδόν μία μονάδα, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας, παρ’ ότι παρουσιάζει πτώση στα ποσοστά της, διατηρεί, με ισχνό προβάδισμα, τη 2η θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλές… πτήσεις με 6%, ενώ πέντε κόμματα βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή.
ΝΔ: 24%
ΠΑΣΟΚ: 11%
ΚΚΕ: 7%
Νίκη: 3%
Μέρα25: 2,5%
Κίνημα Δημοκρατίας: 2,5%
Αναποφάσιστοι: 13,5%
Αποχή/Λευκό: 3%
Δείτε τις κάρτες της δημοσκόπησης
Ειδήσεις Σήμερα
- Τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή – Οι πρώτες πληροφορίες
- Black Out στην Ισπανία: Πέντε νεκροί – Οι 3 μέλη οικογένειας που εισέπνευσαν μονοξείδιο του άνθρακα
- Βόλος: Μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ δίνει 24χρονος δικυκλιστής μετά από τροχαίο
- Αρτέμιδα: Επιχείρηση διάσωσης άνδρα που έκανε kitesurf
- Σουηδία: Πυροβολισμοί στην Ουψάλα – Αναφορές για θύματα [Βίντεο]