Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μερτς για την εκλογική του νίκη και τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τη νέα γερμανική κυβέρνηση για ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα της ευρωπαϊκής άμυνας και της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόφασή του κ. Μερτς να ιδρύσει ξεχωριστό υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης στη Γερμανία, τα οφέλη του οποίου είχαν συζητήσει κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Ελλάδας το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο συνέβαλε δραστικά στον μετασχηματισμό της λειτουργίας του κράτους.
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμα με τον Φιλανδό ομόλογό του Πετέρι Όρπο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή συλλογική ασφάλεια και την ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας είναι πλέον επιτακτική, ενώ υπογράμμισε ότι οι συνεργασίες της ΕΕ στον τομέα της άμυνας με χώρες εκτός ΕΕ, δεν πρέπει να αντιβαίνουν στα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα όλων των κρατών μελών ως προς την ασφάλεια και την άμυνα. Συζητήθηκαν οι τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και των επενδύσεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας και αποδέχθηκε την πρόσκληση της κ. Σάντου να επισκεφθεί τη Μολδαβία κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Πρωθυπουργός είχε, τέλος, συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και επικεφαλής του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ
Ειδήσεις Σήμερα
- Χοληστερίνη: Πως θα τη ρίξετε με αυτά τα ροφήματα
- Σουηδία: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στην Ουψάλα
- Νέα σύσκεψη για το γεωδυναμικό φαινόμενο στις Βούτες – Δέσμη ενεργειών για την κατανόηση και αντιμετώπισή του
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή
- Δημοσκόπηση Pulse: Καθαρή και άνετη πρωτιά για ΝΔ – Στη 2η θέση η Πλεύση Ελευθερίας – Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα