Και τώρα που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα θέμα αριστεροφροσύνης και κοινωνικής προοδευτικής αντίληψης, ο Πολάκης, που εμφανίζεται στο προσκήνιο ως υπαρχηγός του Κασσελάκη και στήριγμά του, να δηλώνει δίβουλος. Η αλήθεια είναι ότι ο Πολάκης, ως πολιτικόν ζώον, αφουγκράστηκε τον βαρύ αχό της Κρήτης για το γάμο ομοφύλων και το ξανασκέφτηκε. Ωστόσο η στάση του έρχεται και συναντά τους δισταγμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που λένε «να μην το τραβήξουμε στα άκρα».
Ο Κασσελάκης εξελέγη, επειδή ψηφοφόροι που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ κουράστηκαν από τον καταγγελτικό λόγο και τις ακραίες θέσεις που ακολουθούσε η προηγούμενη ηγεσία του. Ουσιαστικά, πέταξαν το κόμμα έξω από το παιχνίδι της εξουσίας, αλλά βλέποντας και τον Κασσελάκη να έχει πάρει προσωπικά το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων και να τραβάει στα άκρα το ζήτημα της τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα, θεωρούν ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Επειδή ο Κασσελάκης θέλει να έχει δύο γιους που να μοιάζουν σε αυτόν και τον σύζυγό του, επιμένει στην παρένθετη μητέρα, πράγμα που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και δεν έγινε αποδεκτό από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα οποία θέσπισαν το γάμο των ομοφύλων.
Oι εκλογές των social media στη Γερμανία
Επομένως, υπάρχουν φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν την παραδοχή του πολιτικού γάμου, την παραδοχή της υιοθεσίας, αλλά και την παραδοχή της κηδεμονίας του παιδιού και από τους δύο συζύγους, ακριβώς όπως ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά ως εκεί.
Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι οι θέσεις της Αριστεράς ήταν πάντοτε υπέρ της ισότητας της γυναίκας, και της ισοτιμίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων της, ενώ η απόφαση της παρένθετης μητέρας έρχεται σε σύγκρουση με αυτές τις θέσεις, επειδή η γυναίκα γίνεται- πολλές φορές και για λόγους οικονομικούς- σκεύος παραγωγής παιδιών, για τα οποία δεν θα λειτουργήσει ποτέ ως μητέρα και ούτε θα έχει σχέση μαζί τους.
Ισως, λοιπόν, όταν έρθει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από τον Κασσελάκη να μην επιμείνει στο «ή όλα ή τίποτε», γιατί η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί ακραίες θέσεις. Το συμβόλαιο συμβίωσης, το οποίο δεν αποτελούσε ακραία θέση, η κοινωνία εν τέλει το αποδέχθηκε, αλλά τώρα δεν εκφράζονται αντιρρήσεις ούτε και από την Εκκλησία, η οποία στο ζήτημα της τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα δικαίως προβάλλει τις θέσεις της βιοηθικής.
Η σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κακώς πέρασε στις πολιτικές ειδήσεις ως «μασάζ» και όχι ως εκσυγχρονισμός. Κάποιοι δήλωσαν ότι έπρεπε να τους «τηλεφωνήσει ο ίδιος πρωθυπουργός» λόγω πολλών ετών κομματικής προϋπηρεσίας και άλλων λόγων. Είναι γεγονός ότι τα πολλά έτη προϋπηρεσίας οδηγούν στη συνταξιοδότηση, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…