Το έργο του είναι αντιστρόφως ανάλογο της διακριτικής παρουσίας του. Εζησε μακριά από τη δημοσιότητα και χωρίς να δίνει πολλές συναυλίες και να κάνει εμφανίσεις. Πίστευε πολύ στα μουσικά γκρουπ, αυτά που προκύπτουν μέσα από τις αληθινές φιλίες. Ηταν εξαιρετικά δημιουργικός ως συνθέτης, ενώ αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν ότι μπορούσε με μεγάλη άνεση να γράψει τραγούδια που είχαν στοιχεία τόσο από τις ροκ καταβολές του όσο και από την ποπ, την ηλεκτρονική, ως και την ψυχεδελική μουσική, αλλά και το λεγόμενο έντεχνο ή το λαϊκό τραγούδι. Εχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του και είχε συνεργαστεί με μουσικούς από πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Από τον ροκά Παύλο Σιδηρόπουλο, με τον οποίο είχαν γράψει και τραγούδια, ως τον σπουδαίο σολίστα του μπουζουκιού, Κώστα Παπαδόπουλο, μουσικό επί σειρά ετών του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης, είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Β. Παπαθανασίου, Χ. Αλεξίου, Α. Βαρδής, Μ. Ρασούλης, Ελ. Αρβανιτάκη, Γ. Ζήκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κ. Λειβαδάς, Ν. Πορτοκάλογλου, Πυξ Λαξ, Μ. Στόκας, Β. Αλλαγιάννη, Χ. Κυριαζής, Δ. Πουλικάκος, Μ. Φάμελλος, Ε. Ζιώγα, Κ. Φέρρης, Ε. Δήμου, Τ. Φαληρέας, Λ. Ζώης, Γ. Φιλιππίδης, Γ. Ρομανός, Socrates, Π. Σκούταρης, Μπουρμπούλια κ.ά.
Συγκροτήματα
Ο Σταύρος Λογαρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Σεπτεμβρίου 1953 και ξεκίνησε τη μουσική πριν πάει στο Δημοτικό με την καθοδήγηση του παππού του. Ο τελευταίος έπαιζε κιθάρα και η μητέρα του ακορντεόν. Την πρώτη κιθάρα του την απέκτησε 10 ετών. Δεκατεσσάρων ετών έφτιαξε το συγκρότημα Juniors και τον ίδιο χρόνο το γκρουπ Sphinx. Στα 15 του ήρθε στην Αθήνα και με την Polydor κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με τον αστείο τίτλο «Ηταν μια μικρούλα και μελαχρινούλα».
Το 1970, με την παρακίνηση του τότε διευθυντή της Polydor, Ν. Αντύπα, γνώρισε τον Κ. Τουρνά, τον Robert Williams και τον Κ. Παπαϊωάννου. Ενθουσιάστηκε από τα τραγούδια, ξεκίνησαν τις πρόβες και έτσι δημιουργήθηκε το γκρουπ Poll, που κυκλοφόρησε δύο δίσκους 33 στροφών- ορόσημο στην ελληνική σκηνή, το «Ανθρωπε» και το «Λευκό Album», καθώς και μια σειρά από 45άρια singles. Ο Σταύρος Λογαρίδης αποχώρησε πολύ γρήγορα, όταν το γκρουπ αποφάσισε να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1972.
Δημιούργησε το συγκρότημα Ακρίτας και κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ, το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε Γερμανία και Ιαπωνία. Οι Ακρίτας συνεργάστηκαν σε ζωντανές εμφανίσεις με τα Μπουρμπούλια της εποχής εκείνης και ηχογράφησαν έξι τραγούδια στη Γερμανία.
Παράλληλα, μέχρι το 1977 έγραψε μουσική για δύο σίριαλ στην τηλεόραση, τη «Μενεξεδένια Πολιτεία» του Α. Τερζάκη και την «Οικογένεια Ζαρντή» του Κ. Χατζηαργύρη στην κρατική τηλεόραση, συνεργαζόμενος με τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη. Εχει γράψει τη μουσική για την ταινία μεγάλου μήκους «Η Φόνισσα» του Αλ. Παπαδιαμάντη, όπου και απέσπασε το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από το 1976 έως το 1981 κυκλοφόρησε τρεις προσωπικούς δίσκους, το «Ασπρόμαυρο», το άλμπουμ «Αλλη γη» , το τηλεοπτικό «Οικογένεια Ζαρντή» και το «Προσεχώς», που περιλαμβάνει τη μουσική που έγραψε για την ταινία «Οι απέναντι» του Γ. Πανουσόπουλου.
ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ
Το 1985 συνεργάστηκε με τον Γ. Ζήκα και την Ελ. Αρβανιτάκη στο δίσκο «Με τα φεγγάρια χάνομαι», όπου ενορχήστρωσε και τραγούδησε τα δέκα τραγούδια του δίσκου. Τα άλλα δύο τα τραγούδησε η Ελ. Αρβανιτάκη, κάνοντας το ντεμπούτο της μετά την Οπισθοδρομική Κομπανία. Το ’89 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Μανούλα Ελλάς». Ακολούθησαν οι δίσκοι: «Ονειρεμένες Πολιτείες», «Περασμένος Αιώνας», «Μια βουτιά στην αγάπη».
Το 2004 κυκλοφόρησε το δίσκο «Ξαφνικά Καλοκαίρι». Μια από τις τελευταίες συνεργασίες του live ήταν το 2005 με τους Socrates και τον Δ. Πουλικάκο στο Magic Bus του Club22 με τον κιθαρίστα ζωής και φίλο του, Δ. Παπαχρήστου. Το 2009 κυκλοφόρησε ένα διπλό δίσκο και ένα DVD σε εφημερίδα με τίτλο «Τα παιδία παίζει».
Ειδήσεις σήμερα
Κορονοϊός-Άρση μέτρων: Τέλος από σήμερα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60
Δικηγόροι: Προσέφυγαν κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αντίφαση είναι ότι η Καρολάιν είναι νεκρή κι εσύ μπροστά μου»
Πάτρα: Εξειδικευμένες εξετάσεις για Ιριδα και Μαλένα για να λυθεί το μυστήριο
Moskva: Βύθισαν οι Ουκρανοί την ναυαρχίδα των Ρώσων ή ήταν ατύχημα;