Τη μελοποίηση και την ερμηνεία θα αναλάβουν καλλιτέχνες σαν τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Μπάμπη Στόκα, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τον Γιώργη Χριστοδούλου, τους Burger Project και πολλούς άλλους.
Μάλιστα, τα τραγούδια που θα επιλεγούν θα κυκλοφορήσουν σε CD και βινύλιο, ενώ όλοι οι στίχοι που θα σταλούν στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα αναρτηθούν στο site του.
Τα παιδιά που θα θελήσουν να συμμετέχουν μπορούν να εμπνευστούν τους στίχους τους από τα άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί νόμο του κράτους από το 1992 (Ν. 2101/92), όπως το άρθρο για το δικαίωμα στην ταυτότητα, το άρθρο για το δικαίωμα στην προσωπική ζωή, για το δικαίωμα στην υγεία των παιδιών με αναπηρίες, στη γνώμη, στην ελεύθερη έκφραση, το δικαίωμα του παιδιού-πρόσφυγα.
Η ιδέα για το διαγωνισμό στιχουργικής ξεκίνησε από έναν πρωινό καφέ που είχε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου με τον επίσης συγγραφέα παιδικών βιβλίων και διευθυντή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Πάνο Χριστοδούλου.
Το εργαστήρι στιχουργικής για τα παιδιά ήταν αρχικά πιλοτικό κι εκεί προέκυψαν δύο τραγούδια για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή (είναι αναρτημένα στο κανάλι του Δικτύου στο YouTube).
Τα τραγούδια μελοποίησε ο Φοίβος Δεληβοριάς και η εμπειρία, όπως λένε οι εμπνευστές του, ήταν μαγική. Αυτό τους παρακίνησε να επεκτείνουν την απόπειρα και να διοργανώσουν το διαγωνισμό με στόχο να εμβαθύνουν τα παιδιά στη Σύμβαση για τα Δικαιώματά τους και να κινητοποιήσουν για τα άρθρα της τους μεγάλους.
Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή. Κάθε παιδί (έως 18 ετών), με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα ή κηδεμόνα του, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να λάβει μέρος στέλνοντας στίχους ή και τραγούδι (στίχους και μελωδία) εμπνευσμένους από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές. Οι στίχοι, ή και τα τραγούδια, μπορούν να είναι στα ελληνικά ή και τα αγγλικά και θα πρέπει να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού [email protected] ως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.
Κρατερός Κατσούλης στον ΕΤ: Η σάτιρα είναι πιο δύσκολη από τη φάρσα
Περισσότερες πληροφορίες: www.ddp.gr.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr