Υλικά
Για τα κεμπάπ
1 κιλό κιμάς (60% μοσχάρι, 40% αρνί)
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκούκόλιανδρο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκούτσιμένι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φέτες ψωμί του τόστ
1 ασπράδι αυγού
Για τη σάλτσα ντομάτας
400-500 γραμμ. ντομάτα κον κασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γραμμ. βούτυρο
1 κύβος λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
350 γραμμ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Πίτες
Μαϊντανός
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας τον κιμά να μας τον περάσει 3 φορές από τη μηχανή του κιμά. 60% να είναι μοσχαρίσιος κιμάς ( ελιά) και 40% αρνί από την ουρά (έχει περισσότερο λίπος και το χρειαζόμαστε).
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο (αν θέλουμε βάζουμε σκόνη) και την πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το ελαιόλαδο, το ασπράδι και το ψωμί του τοστ που το έχουμε βουτήξει σε λίγο γαλα για να μαλακώσει (το προσθέτουμε αφού το έχουμε στραγγίξει καλά). Βάζουμε στο μείγμα του κιμά και τα υλικά από τα σοταρισμένα υλικά κι όλα αυτά τα μεταφέρουμε στο μίξερ(χρησιμοποιούμε τον γάτζο και ζυμώνουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά το λιγότερο).
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πλάθουμε σε σχήμα κεμπάπ και τα περνάμε από δυο ξυλάκια για σουβλάκι. Πατάμε αρκετά καλά με τα δάχτυλά μας ενδιαμέσα για να δώσουμε το σχήμα του κεμπάπ και για να ψηθεί καλά εσωτερικά. Ψήνουμε ή σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς βάζοντας τα να ακουμπάνε στη σχάρα του φούρνου και από κάτω να υπάρχει ταψί.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κ ανακατεύουμε . Η σάλτσα πρέπει να είναι χλιαρή όχι κρύα.
Για το σερβίρισμα: Κόβουμε τις πίτες, τις τοποθετούμε στο πιάτο, από πάνω τα κεμπάπ, στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας, το γιαούρτι και το μαϊντανό.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο ηθοποιός Kώστας Κλεφτόγιαννης από επιπλοκές του κορονοϊού
- Survivor 5 spoiler 15/2: Αυτή η ομάδα κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας
- Survivor: H «κλοπή» και τα νεύρα του πρώτου υποψήφιου
- Σάκης Ρουβάς: «Στα κάγκελα» ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά τις δηλώσεις του για τον Λιγνάδη
- Ελένη Μενεγάκη: Μαθεύτηκε η ημερομηνία που μπαίνει τέλος στην εκπομπή της στο MEGA
- Ατζουν Ιλιτζαλί: Η αμύθητη περιουσία του mrs Survivor – Τα δέκα σπίτια, τα αεροσκάφη και τα γιοτ
- Μαρίνα Πατούλη: Έτσι ήταν πριν την αισθητική επέμβαση στο πρόσωπό της
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr