Υλικά
- 300 γραμμ. μαύρη σοκολάτα (χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 200 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γραμμ. καστανή ζάχαρη συν 3 κουταλιές της σούπας
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 150 ml ηλιέλαιο συν λίγο ακόμα για λάδωμα
- 284 ml ξινόκρεμα
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Για τα cupcakes: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και βάζουμε σε μια θήκη για muffins και cupcakes 10 χάρτινες θήκες. Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ηλιέλαιο, 100 ml ξινόκρεμα, τα αβγά, τη βανίλια και 100 ml νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γρήγορα προσθέτουμε τα 100 γρ. σοκολάτας, που έχουμε χτυπήσει στον επεξεργαστή. Χωρίζουμε το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά – μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Κρυώνουμε σε μια σχάρα.
Για την επικάλυψη: Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την κρέμα και 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να μπορούμε να γλασάρουμε τα cupcakes.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Απίστευτο περιστατικό on air: Απόπειρα κλοπής σε αυτοκίνητο του συνεργείου του ΑΝΤ1
- Χαμός στο λιμάνι της Ραφήνας με την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματέο – Τι συνέβη
- Survivor – Χαμός στους Μαχητές: Ασημίνα για Σπύρο – «Δεν αντέχω άλλο να έχω αυτόν τον καραγκιόζη στην ομάδα μου»
- Ζώδια: Τι θα φέρει σε όλους η αποψινή μαγευτική Πανσέληνος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr