Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
330 γραμμ. νερό στους 40 βαθμούς
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Σε κανάτα αναμειγνύετε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για περίπου 10 λεπτά. Σε μπολ βάζετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύετε με το αλάτι.
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συνεχίζετε την ανάμειξη με τα χέρια, μέχρι να έχετε μια σφιχτή και δεμένη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρετε εκεί το φουσκωμένο ζυμάρι. Ζυμώνετε με τα χέρια και φτιάχνετε ένα ρολό με τη ζύμη. Κόβετε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια ίσου πάχους. Ρολάρετε τα κομμάτια ζύμης στον πάγκο. Ανοίγετε σε στρογγυλά πιτάκια, τα οποία πλαταίνετε με τα χέρια. Με τον πλάστη λεπταίνετε το πάχος της ζύμης.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα το πρώτο πιτάκι. Τρυπάτε με πιρούνι την επιφάνεια της πίτας. Μετά από περίπου 3-4 λεπτά, γυρίζετε την πίτα από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλες τις πίτες. Σερβίρετε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια με ντομάτα, κρεμμύδι, σπιτικά σουβλάκια, τυροκαυτερή ή τζατζίκι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr