Εύκολη, χορταστική και γεμάτη γεύση, αυτή η πίτα είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα.
Υλικά:
- Περίπου 300-400 γρ. μαγειρεμένο κρέας (αρνί, κατσίκι ή κοτόπουλο), ψιλοκομμένο
- 2-3 πασχαλινά αυγά, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ή δυόσμος
- 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα ή ό,τι έχεις στο ψυγείο)
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Πιπέρι, λίγο αλάτι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο φύλλο
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο για τα φύλλα
Εκτέλεση:
- Σοτάρεις το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρέας και ανακατεύεις για λίγα λεπτά.
- Αποσύρεις απ’ τη φωτιά και προσθέτεις τα αυγά, τα τυριά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
- Λαδώνεις ένα ταψί και στρώνεις τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
- Ρίχνεις τη γέμιση και την απλώνεις καλά.
- Σκεπάζεις με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κι αυτά. Χαράζεις την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.