Υλικά
2 κιλά κόκκινα δαμάσκηνα
3 φύλλα ζελατίνης
50 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
200 γραμμ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
1 φλιτζ. αμύγδαλα ανάλατα, θρυμματισμένα
50 γραμμ. κουβερτούρα, τριμμένη
Φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Καθαρίζετε, κόβετε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα δαμάσκηνα, τα καλύπτετε με νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Στραγγίζετε.
Τοποθετείτε τα βρασμένα φρούτα λίγα-λίγα σε ένα τρυπητό και από κάτω βάζετε ένα μπολ. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζετε να βγει και να πέσει ο χυμός στο μπολ. Αφήνετε κι άλλο να στραγγίσουν τα φρούτα για 30 περίπου λεπτά. Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Βγάζετε 400 γρ. χυμό από τα δαμάσκηνα, τον οποίο επιστρέφετε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και αφού στραγγίσετε καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνετε και αυτές στην κατσαρόλα, ανακατεύετε να διαλυθούν και αποσύρετε από τη φωτιά.
Γεμίζετε, κατά τα 2/3, 4-6 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ. Εντωμεταξύ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και έπειτα ρίχνετε το χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα. Γεμίζετε με τη σαντιγί τα ποτήρια με το ζελέ και από πάνω ρίχνετε τα αμύγδαλα και την τριμμένη κουβερτούρα. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.