Υλικά
4 φιλέτα σολομού με δέρμα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας λάιμ
2 φρέσκα κρεμμύδια
Σουσάμι
Ρύζι μπασμάτι
Διαδικασία
Παίρνετε έτοιμα φιλέτα σολομού με το δέρμα (γύρω στα 250 γραμμ. το καθένα) και ετοιμάζετε τη μαρινάδα βάζοντας το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια, το μέλι και το λάιμ σε ένα σακουλάκι, ανακατεύετε και εκεί βάζετε τα φιλέτα σολομού.
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Ανακατεύετε λίγο να πάει παντού η μαρινάδα και τα βάζετε ψυγείο, για 30 λεπτά περίπου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά από την πλευρά του δέρματος. Μετά από 3-4 λεπτά, τον γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τότε ρίχνετε την μαρινάδα που σας έχει μείνει στο σακουλάκι.
Αφήνετε να γλασάρει λίγο η σάλτσα σας και αφαιρείτε το τηγάνι. Βάζετε ρύζι μπασμάτι βρασμένο στο πιάτο σας, δίπλα τον σολομό και περιχύνετε με την σάλτσα. Προσθέτετε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο και σουσάμι.