
Η ηρωίδα του βιβλίου, η Ανι, κλείνει τα 30 της χρόνια και βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής της. Αντιμετωπίζει τους φανερούς και κρυφούς λογαριασμούς με το παρελθόν της, σε ένα μονοπάτι γεμάτο αμφιβολίες και συναισθηματικές αντιφάσεις. Ο θάνατος του παιδικού της φίλου, Φίλιππου Κάππα, που πέθανε μυστηριωδώς όταν ήταν 16 ετών, αποτελεί τον πυρήνα της ιστορίας, με την Ανι να προσπαθεί να ξεπεράσει τον πόνο αυτής της απώλειας και να αποδεχτεί τη θλίψη που την έχει στοιχειώσει.
Η σχέση της με τη μητέρα του Φίλιππου και με τη δική της μητέρα εξελίσσεται σε κεντρικά σημεία της αφήγησης. Η κυρία Κάππα, η μητέρα του Φίλιππου, έχει αφοσιωθεί στην αναζήτηση της αλήθειας γύρω από τον θάνατο του γιου της, ενώ η Ανι καλείται να αντιμετωπίσει τις δικές της οικογενειακές πληγές. Το βιβλίο αναδεικνύει τον τρόπο που οι ανθρώπινες σχέσεις πλέκονται με τον θρήνο, την απώλεια και τις αναζητήσεις για την ταυτότητα και την αλήθεια.
Το μυθιστόρημα, πέρα από την προσωπική τραγωδία της Ανι, είναι γεμάτο από το θρόισμα του αέρα της αβεβαιότητας και της αναζήτησης. Η Ανι προσπαθεί να αναλύσει και να αποδεχτεί την παρουσία των φαντασμάτων από το παρελθόν της, αλλά η διαδικασία αυτή δεν είναι ποτέ εύκολη, καθώς τα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας συχνά θολώνουν.
Η θεματολογία του βιβλίου είναι βαριά και βαθιά: αναρωτιέται για το πώς οι άνθρωποι διαχειρίζονται τις απώλειες, για το βάρος των ανοιχτών λογαριασμών που αφήνουν και για το πώς τα φαντάσματα του παρελθόντος μας στοιχειώνουν και επηρεάζουν τις αποφάσεις και τις σχέσεις μας στο παρόν. Το «Τρία επί ψυχής» είναι ένα βιβλίο για την επιμονή της μνήμης, για τις μεταμορφώσεις της ανθρώπινης φύσης και για την ανάγκη να βρούμε την αλήθεια, ακόμα και όταν αυτή είναι επώδυνη.
Γραφή λυρική, γεμάτη σιωπηλές εντάσεις και ψυχολογική εμβάθυνση, προσφέροντας μια ιστορία που συνδυάζει τον ρεαλισμό με το μεταφυσικό στοιχείο. Η ανάγνωση του βιβλίου είναι μία μοναχική αλλά εξαιρετικά συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία, που αφήνει στον αναγνώστη την αίσθηση ότι η αλήθεια για το παρελθόν είναι πάντα λίγο πιο δύσκολη και πιο σκοτεινή από ό,τι πιστεύουμε.
Αν είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης ψυχής και να αναρωτηθείτε για την έννοια της απώλειας και της μνήμης, το «Τρία επί ψυχής» είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να σας ξεφύγει.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
Η γραφή του Αρη Αλεξανδρή συνδυάζει έναν αφαιρετικό και ποιητικό λόγο με στοιχεία ψυχολογικής έντασης. Οι περιγραφές είναι ενίοτε αιθέριες, γεμάτες από εσωτερικές αναζητήσεις και συναισθηματικά τοπία. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το παιχνίδι με τη γλώσσα και τις εικόνες: οι ήχοι, τα χρώματα και οι αισθήσεις διαπλέκονται με τον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων, κάνοντάς τους να φαίνονται σχεδόν «ζωντανοί» μέσα στην απώλεια και τον πόνο τους.
Ειδήσεις Σήμερα
- Βατικανό: Αποχωρεί από το Κονκλάβιο ο καταδικασμένος καρδινάλιος Μπέτσιου – Τι του είχε ζητήσει ο Φραγκίσκος
- Τα «Plásmata» επιστρέφουν στο Πεδίον του Αρεως
- Φθιώτιδα: Ανατίναξαν δύο ΑΤΜ στον Μώλο και άρπαξαν 90.000 ευρώ – Aναζητουνται οι δράστες
- Αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια θα σε κάνουν να ξεχάσεις και το όνομά σου
- Κέιτ Μίντλετον-Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Επέτειος για το ζευγάρι – Η απόφαση μετά την κρίση στο γάμο τους – Τι αποκαλύφθηκε